Кюфтета със свеж зелен сос
Съставки
2 консерви по 160 г Rio Mare риба тон натюр
3 картофа
2 супени лъжици настърган пармезан
2 яйца
1 голям стрък магданоз
3 филенца аншоа в олио
1 супена лъжица каперси
125 г гъсто кисело мляко
30 г маслиново масло Extra Virgin
крехка бейби салата
сол
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Сварете картофите, обелете ги и ги пасирайте, докато са горещи. Изсипете ги в купа и добавете към тях едно от яйцата, пармезана и предварително отцедената риба тон. Включете фурната да се загрее на 200 градуса.
2. Смачкайте рибата с вилица, за да се получат малки трохи, и я добавете към останалите съставки до получаването на хомогенна смес.
3. Сложете сместа върху алуминиево фолио и я оформете в голямо кюфте. Увийте кюфтето във фолиото, като го запечатате от всички страни. Печете около 30 минути в загрята фурна.
4. Докато кюфтето се пече, сварете второто яйце и после го блендирайте заедно с магданоза, аншоата, каперсите, маслиновото масло и солта. Към получената смес добавете киселото мляко до получаване на течен сос.
5. Оставете кюфтето да се охлади, след това го нарежете на филийки. Сервирайте го със зеления сос и свежа бейби салата.
