Скъпоценни ресурси

Златна мина с протеини.
Порция риба тон (100 g отцедено тегло) осигурява на възрастен човек над 40% от дневните му нужди от белтъчини.

„Благородните“ протеини са лесни за усвояване и са от съществено значение за растежа, изграждането и поддържането на тъканите. 100 грама риба тон в маслиново масло съдържа 18,5 g повече белтъчини от прясна телешка пържола със същото тегло. Като се има предвид, че един възрастен човек ежедневно се нуждае от толкова грама белтъчини, колкото е телесното му тегло в килограми, риба тон е един от най-добрите съюзници на пълноценната, здравословна и нискокалорична диета. Консервираната риба тон осигурява важни за организма витамини и минерали. Тъй като нашата риба тон не съдържа никаква съединителна тъкан, тя е лесносмилаема и може да се яде без проблем както от деца, така и от възрастни.

Белтъчините в някои видове риба са особено богати на аргинин – аминокиселината, която тялото използва за синтезиране на азотен оксид (NO), отговорен за ефективното съдово функциониране и за защитата на артериалните съдове срещу атеросклероза. Някои малки пептиди също имат антиоксидантен ефект.

Ползите от фосфора

Подобно на калция, фосфорът също е основен минерал. Тези две хранителни вещества работят в тясно сътрудничество за изграждане на здрави кости и зъби. Фосфорът играе съществена роля за контролирането на баланса в нервната система. За да се задоволят нуждите на организма от фосфор, диетолозите препоръчват дневен прием от 800 милиграма. 100 гр. риба тон в маслиново масло осигуряват около 20% от препоръчителния дневен прием. Риба тон има най-високо съдържание на фосфор от всички видове риба.

Рибата в средиземноморската диета

Правилното хранене, съчетано с активен начин на живот, играе фундаментална роля в профилактиката на множество широко разпространени в днешно време заболявания, известни като „болести на начина на живот“.

Научи повече

Скъпоценни ресурси за по-добро качество на живот

Благодарение на високото съдържание на белтъчини, една порция риба тон (100 г отцедено тегло) осигурява приблизително една десета от препоръчителния дневен прием на калории за възрастни.

Научи повече

За да растат здравословно!

 

Rio Mare сьомга е практичен и здравословен начин за въвеждане на риба в диетата на децата. Те са луди по нея, защото е вкусна, без кости и без мирис.

Научи повече

Здравословен вкус в малко калории

 

Продуктите на Rio Mare са по-нискокалорични и по-питателни от много други храни, които често сервираме на трапезите си. Ние ги сравнихме, за да ви предложим вкусни и здравословни алтернативи.

Научи повече