Фокача с риба тон, чери домати и тиквички

Съставки

за 4 порции:
1 фокача – не много дебела (кръгла или квадратна) или мини фокачи
3 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло Extra Virgin
100 г чери домати
100 г гриловани тиквички
200 г моцарела
30 г маслиново масло Extra Virgin
1 скилидка чесън
1 щипка риган
сол и пипер

Stampa Ricetta

Сподели рецепта

Кажи на приятелите си

ПРОДУКТ ИЗПОЛЗВАН В РЕЦЕПТА

Rio Mare риба тон в маслиново масло Extra Virgin

Повече информация

Начин на приготвяне

    1. Загрейте фурната до 200 градуса. Разрежете доматите наполовина. Запържете в малък незалепващ тиган смачкания чесън с малко маслиново масло. Щом стане златист, веднага добавете доматите. Овкусете ги със сол, пипер и риган и ги оставете на силен огън за около 6 минути.

    2. Разрежете фокачата на две половини, така че да може да се пълни. Добавете моцарелата, нарязана на филийки, сотираните домати (чесънът се изважда от тях), тиквичките и парчетата риба тон.

    3. Сложете фокачата във фурната за не повече от 5 минути, така че да стане хрупкава, а моцарелата леко да се разтопи. Нарежете на парчета и консумирайте веднага.