Спагети с риба тон, шам фъстък и портокалова кора

Съставки

за 4 порции:
350 г спагети
2 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
20 г белен шамфъстък
1 портокал
1 скилидка чесън
1 стрък магданоз
40 г маслиново масло Extra Virgin
сол и пипер

Stampa Ricetta

Сподели рецепта

Кажи на приятелите си

ПРОДУКТ ИЗПОЛЗВАН В РЕЦЕПТА

Rio Mare Риба тон в маслиново масло

Повече информация

Начин на приготвяне

    1. Сложете голямо количество вода да заври, посолете я и сварете в нея спагетите.

    2. Докато спагетите се варят, натрошете шам фъстъка, настържете кората на портокала и нарежете магданоза.

    3. Запържете в голям тиган с маслиново масло разрязаната на две скилидка чесън, добавете няколко лъжици от водата, в която е вряла пастата, както и самата паста, сварена „ал денте“ и отцедена. Оставете всичко на огъня за една минута.

    4. Добавете рибата, шам фъстъка, портокаловата кора и магданоза, овкусете с повече черен пипер, извадете чесъна, разбъркайте добре и сервирайте.