Риба тон с домати, зелен фасул и босилек

Съставки

за 4 порции:
2 консерви по 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
300 г червени и жълти чери домати
300 г фин зелен фасул
1 стрък босилек
1/2 скилидка чесън
1 супена лъжица готово песто
50 г маслиново масло Extra Virgin
сол

Stampa Ricetta

Сподели рецепта

Кажи на приятелите си

ПРОДУКТ ИЗПОЛЗВАН В РЕЦЕПТА

Rio Mare Риба тон в маслиново масло

Повече информация

Начин на приготвяне

    1. Сварете зеления фасул в подсолена вода, отцедете го и го оставете да изстине.

    2. Нарежете чери доматите на четвъртинки, подправете ги с малко маслиново масло, сол, нарязан чесън и босилек. Разбъркайте добре и ги оставете да се овкусят и да си пуснат сос.

    3. Подредете в чиниите сварения зелен фасул, парчета риба тон и чери доматите заедно със соса, като отстраните чесъна.

    4. Декорирайте с няколко зелени листенца босилек и полейте с дресинг от маслиново масло и песто. Консумирайте веднага с хрупкав хляб.