Пиадина с мексиканска салата и сирене скуакуероне

Съставки

за 4 порции:
2 опаковки от 160 г Rio Mare мексиканска салата риба тон
250 г сирене скуакуероне
400 г брашно тип 0 (отделно за набрашняване на плота)
60 г свинска мас
около 200 мл вода
1/2 кафена лъжичка сол
120 г рукола
2 домата на клонка
маслиново масло Extra Virgin
сол

Stampa Ricetta

Сподели рецепта

Кажи на приятелите си

ПРОДУКТ ИЗПОЛЗВАН В РЕЦЕПТА

Rio Mare мексиканска салата риба тон

Повече информация

Начин на приготвяне

    1. Сложете брашното в купа и го размесете със студената свинска мас, нарязана на малки парченца, така че да се образуват големи трохи. Добавете солта и приблизително половината вода и започнете да месите, като постепенно добавяте и останалата вода. Прекратете добавянето, щом тестото е вече меко (в зависимост от качеството на брашното може да се добави повече или по-малко вода). Оформете топка, увийте я в домакинско фолио и я оставете малко да престои.

    2. В това време нарежете доматите на кубчета и ги овкусете в купа с малко маслиново масло и сол.

    3. След това разделете тестото на четири и оформете от тях четири топки. Разточете ги с точилка върху набрашнения плот, така че да се получат кръгове с няколко милиметра дебелина.

    4. Загрейте незалепващ тиган и, една по една, започнете да печете получените плоски питки (пиадине), по няколко минути от всяка страна. Готови са за обръщане, когато върху страната, която се пече, се образуват златисти балончета. Изпечените питки съхранявайте на топло, докато се приготвят следващите.

    5. Намажете всяка пиадина с малко сирене скуакуероне, посипете с рукола, домати и прибавете от Rio Mare мексиканска салата риба тон. Сгънете на две и сервирайте.