Паста папарделе с риба тон и артишок

Съставки

за 4 порции:
350 г паста папарделе с яйца
160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
3 глави артишок
1 скилидка чесън
20 г краве масло
20 г маслиново масло Extra Virgin
няколко стръка свежа майорана
сол

Stampa Ricetta

Сподели рецепта

Кажи на приятелите си

ПРОДУКТ ИЗПОЛЗВАН В РЕЦЕПТА

Rio Mare Риба тон в маслиново масло

Повече информация

Начин на приготвяне

    1. Сложете пастата в голям съд с вряща подсолена вода.

    2. Почистете артишока, като го разрежете наполовина и премахнете външните листа, стъблата, бодливите връхчета и власинките. След това го нарежете на малки тънки филийки.

    3. Запържете в тиган леко намачканата скилидка чесън с маслиново и краве масло. Щом чесънът стане златист, сложете и нарязания артишок. Овкусете със сол, добавете няколко супени лъжици вода и оставете на огъня за около 5 минути, като непрекъснато бъркате. Подправете с майорана и добавете предварително отцедената риба тон.

    4. Отцедете вече сварената паста, овкусете я със сместа от тигана и разбъркайте старателно. Сервирайте на момента.

    Съвети от кухнята:

    Докато артишокът се готви, може да се добави и домат на кубчета.