Риба тон с печени патладжани и мащерка
Съставки
за 4 порции:
2 консерви по 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
4 патладжана
няколко коктейлни доматчета тип „Кампари“
няколко стръка мащерка
100 г сирене страчатела
50 г маслиново масло Extra Virgin
сол
черен пипер
2 консерви по 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
4 патладжана
няколко коктейлни доматчета тип „Кампари“
няколко стръка мащерка
100 г сирене страчатела
50 г маслиново масло Extra Virgin
сол
черен пипер
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Загрейте фурната до 200 градуса. Измийте добре патладжаните и ги оставете да се пекат покрити с алуминиево фолио за около 40 минути, като ги обръщате от време на време, за да не останат сурови отвътре.
2. Нарежете доматите наполовина и ги сотирайте в тиган с малко маслиново масло, мащерка и сол.
3. Разрежете опечените патладжани наполовина, без да ги белите , и ги подредете в чинии. Върху тях сложете по малко от сиренето и доматите и поръсете с маслиново масло, сол и черен пипер. Добавете риба тон и сервирайте.
